Pulszdrowia

Portal Twoich możliwości
Prowadzony przez ekspertów
Obejmujemy Patronat:

Cykl konferencji "Współczesne kierunki działań prozdrowotnych", które odbywają się październik 2013-czerwiec 2014, Warszawa

III Maraton Aqua Fitness, Lublin

Targi Zdrowo Zakręcone, Lublin

II Spotkanie z Psychodietetyką Praktyczną, Warszawa

Akcja Aqua Fit-poczuj lekkość- autorski program prozdrowotny

Rozpoczęcie współpracy z Polskim Towarzystwem Dietetyki


Przepisy

Krem z brokułów z migdałami Aby polubić przepis musisz się zalogować

Krem z brokułów z migdałami

Dodaj do swoich przepisów

Składniki:

 

- brokuły mrożone, paczka 

- 3 ząbki czosnku

- 3 liście szczypiorku

- bulion drobiowy

- przyprawy- pieprz, sól, estragon

- łyżka cukru

- oliwa z oliwe

- sok z cytryny

- płatki migdałowe

- śmietana 18%

- migdały 

 

Przygotowanie:

 

Paczkę mrożonych brokułów wkładamy do około 2l wrzątku. Dodajemy 3 pokrojone ząbki czosnku oraz 3 liście szczypioru. Gotujemy do momentu, aż brokuły będą bardzo miękkie. Odlewamy 2/3 tej wody i dodajemy 2 szklanki bulionu drobiowego. Ponownie zagotowujemy. Przyprawiamy pieprzem, estragonem, solą, 2 łyżkami oliwy z oliwek, sokiem z cytryny i łyzką cukru. Całość miksujemy na gładką masę. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Po nałożeniu na talerz polewamy 1 łyżeczką śmietany do zup 18% i posypujemy migdałami. 

 

Smacznego! 

 


Powrót


Aby dodać komentarz trzeba być zalogowanym
Komentarze
Brak komentarzy
Nasi partnerzy Food forum Food forum Kalkulator kalorii
Oblicz ile kalorii spalasz w czasie różnych czynności

(kg)

(min)


Sprawdź także: Porównujemy produkty Dodaj nową firmę Dieta tygodnia

Dieta przy stłuszczeniu wątroby

Dieta przy stłuszczeniu wątroby

Zobacz wszystkie diety tygodnia


Przepis tygodnia

Sałatka Waldorf

Sałatka Waldorf

Sprawdź wszystkie przepisy


Produkt tygodnia

Ziemniaki

Ziemniaki

Produkty tygodnia

Sprawdź zdrową żywność


Wiadomości

Bądź na bieżąco

Zobacz wszystkie

PulsZdrowia.pl © 2016 All Rights Reserved